“Beste hacker, u bent niet welkom in mijn smartphone”

Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook cybercriminelen hebben dat in de gaten en hebben het gemunt op bijvoorbeeld bankgegevens en andere gevoelige informatie. Neen, het is geen fabeltje wanneer we u waarschuwen dat hackers geld en persoonlijke informatie uit uw smartphone kunnen halen. Diefstal dus, met mogelijk grote, nefaste gevolgen.

Enkele tips om uw smarphones en andere mobiele dragers te beschermen tegen mobiele mallware:

  1. Download geen e-mailbijdragen;

  2. Verwijder mails van onbekende mailadressen onmiddellijk;

  3. Surf enkel op betrouwbare websites;

  4. Download enkel apps van officiële aanbieders. Bij iOS is dat via de iTunes Store, voor Android is dat via Google Play;

  5. Scan enkel betrouwbare QR-codes;

  6. Klik niet op een link die u door een onbekende wordt gemaild of ge-sms’t.

  7. WiFi en Bluetooth schakelt u beter uit wanneer u deze niet gebruikt. Zo vermijdt u een onbedoelde verbinding met een openbaar netwerk of het netwerk van criminelen.

 

Naast particulieren, lopen ook bedrijfsleiders risico. Bedrijfsterminals, laptops, smartphones en tablets verdienen een optimale bescherming. Vaak beschikken ze over een schat aan persoonlijke en vertrouwelijke informatie van de onderneming en de klant. AXA gaat voor gemoedsrust in het digitale leven van particulieren en professionelen.

 

Meer preventietips?

Over AXA Belgium Blog