Bescherm uw mobilhome tegen dieven

Beperk de buit

Vooral mobilhomes en caravans die vertrekkensklaar zijn, trekken de aandacht van ongewenste bezoekers. Leg er daarom enkel de hoogstnoodzakelijke spullen in. Waardevolle spullen kunnen pas mee wanneer je met je gezin op het punt staat te vertrekken.

  • Fotografeer alle waardevolle spullen en merk de waardevolle spullen met een unieke code, zoals je rijksregisternummer;
  • Merk ook de caravan of mobilhome zelf op verschillende plaatsen met het chassisnummer. Maak foto’s die helpen bij de beschrijving en kopieer alle boorddocumenten en bewaar dit alles op een veilige plaats.

Wanneer de dief toch toeslaat, doe je aangifte bij de politie. Meteen bezorg je hen een perfecte beschrijving van het voertuig én de inhoud.

Als de kat van huis is…

…dan dansen de muizen op tafel en in een mobilhome is dat niet anders. Houd daarom enkele aandachtpunten in het achterhoofd wanneer je de caravan of mobilhome onbewaakt achterlaat:

  • Overweeg de installatie van een alarmsysteem;
  • Sluit de gordijnen en laat niks zichtbaar liggen;
  • Boorddocumenten neem je beter mee;
  • Sluit ramen en deuren af en misschien loont het om een slot te bevestigen op een dakluik, voor zover dat aanwezig is;
  • Vraag indien mogelijk aan andere reizigers om een oogje in het zeil te houden;
  • Opteer een goed zichtbare, eventueel bewaakte en afgesloten parkeerplaats;
  • Monteer desnoods een wielklem.

 

Wist u dat het bij AXA Belgium mogelijk is om uw schadegeval online aan te geven? Klik hier om toegang te krijgen tot de tool.Meer preventietips?

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel