Beginnen met een valse noot

Een schitterende saxofoon die je bespeelt tijdens prestigieuze concerten, een gitaar om een avondje met vrienden op te vrolijken of een magnifieke vleugelpiano die je van je overgrootvader hebt geërfd: het is belangrijk dat je de nodige aandacht besteedt aan je muziekinstrument. Het heeft niet enkel een financiële waarde, maar wellicht ook een sentimentele waarde.

Een muziekinstrument is onderworpen aan tal van risico’s zoals vallen, stoten, diefstal, verlies, enz.. Een kleine nalatigheid of onhandigheid kunnen al snel ontaarden in een ramp.

Als een instrument schade oploopt, is dat meestal omdat men het per ongeluk heeft laten vallen of verkeerd gebruikt heeft. Dat is zo in 91 % van de schadegevallen! 9 % van deze schadegevallen doen zich voor tijdens het transport. Het is dus zeer belangrijk om je instrument correct te vervoeren. Voorzie hiervoor in een aangepaste verpakking: het instrument mag niet bewegen en de verpakking moet schokbestendig zijn. 

Abrupte temperatuurs- en vochtigheidsveranderingen kunnen ook je instrument beschadigen. Het is essentieel om te zorgen voor een stabiele vochtigheidsgraad (vooral voor houten instrumenten). Ideaal is een vochtigheidsgraad van om en bij de 55 % en een omgevingstemperatuur tussen 16°C en 22°C. Instrumenten moeten ook in hun kist worden bewaard op een donkere en stofvrije plaats.

 

Wist je dat de Alle Risico’s verzekering voor amateurs en professionals die Verheyen aanbiedt, de risico’s dekt van zowel een amateur als een professional in Europa of wereldwijd? Zij geldt ook voor muziekensembles, orkesten, fanfares …

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel