BBQ’en doe je op een veilige manier!

Correct installeren

  • Houd in eerste instantie kinderen en huisdieren uit de buurt en tijdens het volledige gebruik van het barbecuestel;

  • Plaats het BBQ-stel op een stevige en stabiele ondergrond;

  • Let ook op de plaats: niet te dicht bij partytenten, tafellakens, meubels, droog struikgewas en dergelijke want met wat wind kunnen vonken brand veroorzaken;

  • Houd een brandblusser of emmer zand in de aanslag ingeval het fout dreigt af te lopen.

Voor het aanmaken van het vuur zijn er in de handel speciale aanmaakblokjes te verkrijgen. Ook een speciale gel of pasta is een geschikt aanmaakmiddel. Nadien kan het vuur worden aangewakkerd met een blaasbalg of waaier.

Benzine, petroleum of andere zijn uitgesloten voor de aanmaak, aangezien ze een steekvlam kunnen veroorzaken bij een open vuur. Ook voor het aanwakkeren gebruikt u geen brandstoffen. Ook blazen is af te raden.

Eindelijk BBQ’en!

Eén iemand krijgt de eer om zijn of haar grillkunsten te tonen. Die persoon is meteen ook de enige die het BBQ-stel zal bedienen.

  • Hij of zij draagt geen synthetische stoffen, maar een linnen schort;

  • Hij of zij draagt ook handschoenen;

  • Hij of zij drinkt geen alcohol nabij het stel. Alcoholdampen kunnen namelijk ontbranden.

Houtskool blijft nog urenlang gloeien. Zand dooft bijvoorbeeld goed, maar neemt de hitte niet weg. Een nog brandende barbecue verplaatsen is uitgesloten. Je laat de as en de kolen beter volledig afkoelen, met bijvoorbeeld water.

De Brandwondenstichting wijst jaarlijks op de gevaren van vuur. Het loont de moeite om hun website eens te raadplegen.

 

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3200 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2021 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,5 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 243 miljoen EUR.

_ _ _

Cookie policy / Disclaimer / Juridische informatie

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel