Vermoeidheid achter het stuur

Hoewel we er ons bewust van zijn dat vermoeidheid het risico op verkeersongevallen doet toenemen, kruipen we vaak vermoeid achter het stuur. Een studie van VIAS toonde zelfs aan dat in één op de twintig autoritten in ons land, er een slaperige bestuurder achter het stuur zit. Daarom enkele gouden tips om de reactietijd achter het stuur op peil te houden:

  • Slaap voldoende de dag voor de rit. Minimum 8 uur is een must.
  • Pauzeer regelmatig: om de 2 uur en telkens een vijftien à twintig minuten.
  • Plan de reisroute, zodat je kan aanstippen waar je even kan pauzeren.
  • Drink veel water en verkies lichte maaltijden.
  • Denk eraan om indien mogelijk eens van chauffeur te wisselen.
  • Indien je een lange autorit voor de boeg hebt, is het aangeraden om te overnachten.
  • Neem geen risico’s door vooraf een gewenste aankomsttijd voorop te stellen.

Vertrouw niet op lapmiddeltjes

Vaak zetten we het raam op, drinken we koffie, draaien we de volumeknop van de radio open of babbelen we met de passagier. Deze lapmiddeltjes helpen niet. Een kwartiertje pauzeren, stoppen om te slapen of iemand anders laten rijden, zijn de meest doeltreffende maatregelen die je kan nemen.

Over AXA Belgium

AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars, 450 bankagenten en 3500 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 2,9 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. In 2018 behaalde AXA Belgium een omzet van 3,1 miljard EUR en een bedrijfsresultaat van 396 miljoen EUR.

Privacy disclaimer.

AXA Belgium
Troonplein 1
1000 Brussel