Achteruit parkeren … wat een ramp!

Wie met de auto de stad ingaat, heeft altijd zo’n ‘spannend’ momentje: een parkeerplaats zoeken. U kent het wel, na 3 toertjes vindt u eindelijk een miniplaatsje (zo eentje waar u enkel achteruit kan inrijden mits een fikse spierverrekking). In de stellige overtuiging nog ruim een halve meter marge te hebben, rijdt u achteruit tot een knarsend geluid het u al snel duidelijk maakt dat u tegen een andere wagen bent gereden. Gênante situatie maar eentje die velen van ons al is overkomen.

Parkeren ‘in een piep’

Heeft het autosalon u inspiratie gegeven om een nieuwe wagen te kopen? Dan heeft u wellicht, met het recente parkeerincident in het achterhoofd, extra uitleg gevraagd over een parkeerhulpsysteem.

En wat blijkt? Deze nachtmerrie voor stressy parkeerders kan worden voorkomen dankzij parkeersensoren voor- en achteraan die geactiveerd worden. Hoe dichter uw wagen bij een obstakel komt, hoe scheller de pieptoon. Wordt "piep piep" een continue "piiiiiiiep"? Dan kunt u maar beter bijsturen. Eenvoudig, handig!

Met de achteruitrijcamera heeft u nu écht ‘ogen op uw rug’.

U kunt uw wagen ook voorzien van een achteruitrijcamera. Met zo’n camera ziet u op het scherm, wanneer u uw voertuig in achteruit zet, de 'gevaren' die zich achter uw wagen bevinden. Maar ook dynamische hulplijnen die u als leidraad kan gebruiken bij het parkeren. Kortom, u hoeft uw wederhelft niet langer te vragen om uit te stappen en u te helpen. U parkeert nu als een echte pro!

 


Promo Autosalon 2018:
tot 15 % korting op de premie burgerlijke aansprakelijkheid (BA) en omnium!

Is uw wagen uitgerust met één of meerdere rijhulpsystemen? In het kader van het Autosalon 2018 beloont AXA u met interessante kortingen op uw premie BA en omnium, voor zover u deze waarborg koos*:

Raadpleeg de voorwaarden en de 6 rijhulpsystemen die AXA in aanmerking neemt op axa.be of praat erover met uw makelaar.

Contacteer mij!

*Aanbod onder voorwaarden, enkel geldig van 18/12/2017 tot en met 31/03/2018.

 

Over AXA Belgium Blog